Ca 300 g svamp (shiitake eller champinjon)
Dumplings är små degknyten som fylls med olika saker och ångkokas. Dumplings är egentligen ett brett begrepp som innefattar många sorters degknyten, men i Sverige syftar vi oftast på knyten som liknar kinesiska Jiaozi. Vegetariska dumplings kan innehålla allt från svamp och grönsaker, till frukter eller andra icke animaliska ingredienser du tycker om. Laga en vegetarisk fyllning till dumplings med vårt enkla recept!
Dumplings är i sig vegetariska, så det gäller att fokusera på en god fyllning. Här lagar vi en krämig svampfyllning med vitlök, som med fördel serveras tillsammans med en god dipsås.
Ca 300 g svamp (shiitake eller champinjon)
0,5–1 purjolök eller motsvarande mängd salladslök
1 stor morot
4 msk ostronsås
3 msk soja
Salt och peppar
Riven ingefära
Du behöver även göra – eller köpa färdiga – dumplings att fylla, samt en ångkokare i bambu.
1. Finhacka svamp, lök och morot.
2. Blanda med ostronsås, soja och kryddor i en skål.
3. Lägg upp (tinade) dumplings på ett fat och klicka på fyllningen.
4. Vik ihop knytena och knip åt för att försegla dem.
5. Ångkoka dina vegetariska dumplings – följ instruktionerna på paketet till ångkokaren. Ångkoka i ca 7 minuter.
6. Servera med valfria tillbehör och en god dipsås.