100g smör
Kladdkaka är en efterrättsfavorit hos folk i alla åldrar och det finns flera varianter på den klassiska kladdkakan. Den senaste tiden har blåbärskladdkakan ökat i popularitet och vi bjuder här på ett enkelt recept på vår favorit-kladdkaka med bär.
Kolla in vår variant på denna kladdiga blåbärskaka!
100g smör
2 ½ dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 msk kakao
2–2,5 dl blåbär
Ev. glass eller vispad grädde som tillbehör
1. Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser utan blåbären i en skål/bunke. När du blandat ingredienserna kan du till sist vända i blåbären. Häll därefter i innehållet i en form som är insmord med smör och ströbröd. För detta recept passar en form som är ca 25 cm i diameter bra.
2. Nu är det dags för att grädda kakan i knappt 15 minuter. Under tiden kan du förbereda tillbehören. Kanske bjuder du på vaniljglass eller vispad grädde till kakan?