4 dl vetemjöl
Vad sägs om en saftig morotskaka till kaffet? Morotskakan är en av de populäraste efterrätterna och finns i flera olika varianter. Vi har valt ut den variant som vi tycker är enklast att göra och ger saftigast resultat.
Självklart bjuder vi också på ett recept på en god glasyr att ha på morotskakan. Hur låter det?
Följ detta recept på morotskaka för en ny fikafavorit!
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
½ tsk salt
1 ½ dl kokos
2 ägg
3 dl strösocker
300g (skalade) morötter
1,5 dl neutral olja
1 tsk bikarbonat
1 tsk malen ingefära
4 dl florsocker
100 g rumsvarmt smör
½ citron, citronsaft och rivet skal
200g färskost (Philadelphia funkar fint)
1. Sätt ugnen på 175 grader. Täck formen med bakplåtspapper. Vispa strösockret och äggen tills det blir poröst. Tillsätt oljan och vispa samman.
2. Ta fram en annan skål och vispa i malen ingefära, malen kanel, salt, bikarbonat och vetemjöl.
3. I äggsmeten ska du nu blanda i de torra ingredienserna som du rörde ihop i punkt 2. Sist men inte minst ska kokosen och morötterna i.
4. Nu ska smeten hällas över i formen och kakan ska gräddas i ca 50 minuter. Snart är det dags för glasyren, men låt kakan svalna först.
5. När kakan svalnat är det dags för glasyren/frostingen. Vispa ihop alla ingredienser till glasyren med en elvisp till en fluffig konsistens. Bred sedan ut glasyren över kakan. Vill du ha ett randigt mönster kan du ta en gaffel och dra över glasyren. Nu är morotskakan klar. Trevlig fika!